De Craciun

Tin minte mirosul… Of Doamne… Cum iti lipeai nasul de geam noaptea, incercand sa simti zapada neatinsa printre florile de gheata, riscandu-ti pielea in acelasi timp, caci daca erai prins nedormind dupa stingerea luminii, era vai si amar de pielea ta. Si stateai asa minute bune pana cand te lua frigul din camera, ce ti se strecura timid prin talpile goale. Si atunci te repezeai sub plapuma inca tremurand, dar cu inima batandu-ti tare, tare, in timp ce abia asteptai visele de cum avea sa fie.
Si emotiile… Rascolindu-ti simturile, incepand cu pielea. Si apoi bucuria… Bucuria nesfarsita care te tinea sa adormi. Abia asteptai sa se faca maine. Mereu si de fiecare data de cate ori erai trimisa la culcare. A doua zi insemna totul. Cine stie ce putea aduce? Puteai doar sa-ti imaginezi, in timp ce somnul iti dadea tarcoale discret, invaluindu-te in ameteala sa, mai tandru ca cel mai dulce amant si mai calduros ca cea mai stransa imbratisare.
Mi-e dor de ea. Jinduiesc la clipele de bucurie simpla. Alea in care sunt atat de mult eu incat nici nu ma mai simt.
Odata Craciunul era doar o zi anuntata de parinti. O zi la fel ca oricare alta. Diferenta era ca aparea un brad, care umplea camera de miros, agita toate spiritele din casa, avea un gust amar daca-l gustai, si din cand in cand intepa cand incercai sa-l cuprinzi cu bratele. Poate or fi fost si altele. Nu le mai tin minte. Dar tin minte zapada si frigul proasprat prin miros de afara. Si linistea strazii. Si ninsoarea blanda din singurul bec care mai mergea pe strada.
Si linistea… O liniste asa de profunda incat iti auzeai respiratia in timp ce faceai aburi pe geamul inghetat. Si priveai si miroseai, dorindu-ti nimic altceva decat sa nu se mai termine niciodata momentul si sa te mai astepte un pic constientizarea picioarelor goale pe parchet, ceea ce insemna ca deja nu mai erai in sine, ci in realitate.

“O sa ninga Raluca, o sa ninga si se sterg urmele pasilor din incapere, se curata, devin albi, curati si tu zambesti.
Ce frumos zambesti!” – Adina Petrescu

ninsoare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s